Drenor Hepatic, 60 tablete

Produs natural recomandat pentru functionarea normala a sistemului hepato-biliar.

Mai multe detalii

25,70 lei

- +

61

Nou

Evaluarea clientilor

Nu exista evaluari
 
Detalii

Descriere
Ficatul este cel mai mare organ intern al corpului uman, fiind o anexa a tubului digestiv.
El indeplineste peste 500 de functii, dintre care noua sunt considerate ca fiind de baza.
Ficatul mai este denumit si “uzina organismului?, aici fiind sintetizate peste 2.500 de substante.
Dintre functiile ficatului putem aminti:
- functia metabolica, cu rol in sinteza colesterolului si a lipidelor;
- functia vasculara, cu rol in sinteza unor elemente ale sangelui (albumine, globuline) precum si a factorilor de coagulare ai acestuia;
- functia secretorie, cu rol in producerea bilei;
- functia antitoxica, cu rol in neutralizarea toxinelor din organism si functia excretorie, cu rol in descompunerea hemoglobinei. Spre deosebire de alte organe, ficatul are capacitatea de refacere a celulelor care au fost distruse de catre o boala sau leziune care s-a manifestat pe termen scurt.
Daca leziunile sunt repetate si apar pe termen lung (cazul bolilor cronice), modificarile devin ireversibile.
Vezica biliara (sau colecistul) este situata imediat sub ficat, fiind o anexa a acestuia, ea avand rolul de depozitare a bilei secretata de ficat.
Din vezica, bila este eliminata prin canalul coledoc in duoden, unde exercita un rol important in procesul de digestie al grasimilor.
Bolile care apar la acest nivel se datoreaza infectiilor (hepatitele A, B, C), afectarii functiei secretorii a ficatului (cu secretia insuficienta de bila) si/sau a vezicii biliare, cand pot aparea: colecistite (inflamatii ale colecistului), diskinezii biliare (dereglarea mecanismului de eliminare a bilei datorita perturbarii motilitatii vezicii biliare), angiocolite (infectii bacteriene ale cailor biliare), colici biliare (dureri la nivelul cailor biliare datorate litiazei biliare sau a colecistitelor acute).
Imbolnavirile de lunga durata pot conduce la aparitia cirozei sau insuficientei hepatice.
Pentru Drenor Hepatic, specialistii Dacia Plant au ales o reteta pe baza de plante medicinale si uleiuri volatile, cu rol de drenare a secretiei biliare, de corectie a disfunctiilor hepatice, de ameliorare a simptomelor neplacute ce insotesc acest tip de afectiuni si de imbunatatire a procesului digestiv.

Contribuie la
Functionarea normala a sistemului hepato-biliar, prin:
- stimularea producerii si eliminarii de bila,
- normalizarea tonusului si peristaltismului vezicii biliare,
- protejarea si regenerarea celulelor hepatice,
- mentinerea concentratiei normale a colesterolului si grasimilor in sange si la nivelul ficatului,
- normalizarea apetitului alimentar.

Precautii
Peste dozele recomandate pot aparea: greturi, varsaturi, diaree, colici abdominale si fenomene toxice hepatice.

Contraindicatii
litiaza biliara, obstructie biliara, sarcina, alaptare, alergie la oricare dintre componentii produsului.

Administrare
Drenor Hepatic se administreaza astfel :
Adulti si tineri peste 15 ani: cate 1 comprimat. de 3-4 ori pe zi, inainte de mese.
Copii 7-14 ani: dupa sfatul medicului.
Comprimatele se inghit cu apa sau se sfarama in gura (absorbtia substantelor bioactive este mult mai rapida).
In dificultati de inghitire, comprimatele se pot rupe in doua.

Ingrediente
Ingrediente/comprimat:
- celuloza microcristalina,
- anghinare (Cynara scolymus) – extract hidroalcoolic 5:1 din frunze (125mg),
- gentiana (Gentiana acaulis) – extract hidroalcoolic 4:1 din radacina (125mg),
- rostopasca (Chelidonium majus)- parti aeriene (125mg),
- tintaura (Centaurium erythraea)- parti aeriene (125mg),
- ulei esential de menta (Mentha piperita) (1mg).
Anghinare (Cynara scolymus) Anghinarea este una din cele mai vechi plante cunoscute in istoria umanitatii.
In medicina traditionala, frunzele de anghinare erau utilizate pentru proprietatile diuretice si coleretice.
Din compozitia chimica a plantei fac parte urmatoarele substante bioactive:
- lactone sesquiterpenice cu actiune coleretica si colagoga,
- cinaropicrina (o substanta tonic amara),
- cinarina cu actiune hipolipemianta,
- hipocolesterolemianta,
- hepatoprotectoare si antitoxica hepatica.
Fitocomplexul este regenerant al celulei hepatice, antiaterosclerotic, detoxifiant, ceea ce permite administrarea plantei, ca adjuvant in insuficienta hepatica, hepatite cronice, ciroza hepatica, colecistite acute si cronice, diskinezie biliara, hipercolesterolemie, hiperlipidemie si ateroscleroza.
Rostopasca (Chelidonium majus)
Rostopasca este o planta medicinala utilizata inca din Evul Mediu pentru tratarea bolilor de ficat.
Ea are o compozitie bogata in alcaloizi, cei mai importanti fiind: chelidonina (cu actiune antispastica, coleretica si colagoga), sangvinarina (cu proprietati antiinflamatoare, antibacteriene si antivirale), coptizina (cu actiune colecistokinetica) si cheleritrina (alcaloid care stimuleaza peristaltismul intestinal, avand totodata si actiune antibacteriana si antivirala).
Datorita complexului de alcaloizi, rostopasca poate fi administrata ca adjuvant in dischinezii biliare, colecistite acute si cronice, colici hepatobiliare, hepatite cronice, ciroza hepatica si litiaza biliara.
Alte proprietati: hipocolesterolemiant si hipolipemiant.
Tintaura (Centaurium erythraea)
Tintaura este o planta cu gust amar accentuat, de unde si numele popular de ''fierea pamantului''.
Planta are in compozitie principii amare de tip secoiridoidic, cum ar fi: swertiamarina, swerozida, centaurozida, gentiopicrozida, centapicrina si eritrocentaurina, substante bioactive care imprima actiunea tonic amara, eupeptica, coleretica, colagoga, detoxifianta, antiinflamatoare, stimulenta a secretiilor gastrointestinale si depurativa.
Datorita acestor proprietati, tintaura poate fi intrebuintata ca adjuvant in diskinezii biliare, colecistite acute si cronice, angiocolite si anorexie.
Gentiana (Gentiana acaulis)
Gentiana este o planta amara, fiind folosita in medicina traditionala pentru tratarea icterului.
Din compozitia chimica a plantei fac parte: principii amare de tip secoiridoidic (gentiopicrozida, amarogentina, amaropanina, amaroswerina) si derivati ai xantonei (gentizina, izogentizina).
Complexul de substante bioactive prezinta urmatoarele actiuni: tonic amar, stomahic, eupeptic, coleretic, colagog, detoxifiant, ceea ce determina utilizarea plantei ca si adjuvant in afectiuni hepatice, diskinezii biliare, colecistite acute si cronice, anorexie.
Ulei esential de menta (Menthae aetheroleum).
Datorita uleiului esential, principalul sau component, menta reprezinta una dintre plantele cele mai folosite in fitoterapia de pe toate meridianele.
Uleiul esential de menta (alcatuit din α si β-pinen, mentol, mentona, cineol, limonen, β-tuiona, sabinen, β-cadinen si cariofilen), prezinta actiune: antispastica, secretolitica, colagoga, analgezica si antibacteriana.
Datorita acestor proprietati, uleiul de menta se utilizeaza ca adjuvant, in tratamentul afectiunilor hepatobiliare, colecistite, angiocolite, litiaza biliara, tulburari digestive.

 
Info

Important: Citeste cu atentie si in totalitate descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza!

Produsele pe baza de plante, suplimentele alimentare sau alte asemenea produse (denumite generic "produse naturiste") comercializate prin intermediul site-ului CufarulNaturii.ro sunt produse care se elibereaza fara prescriptie medicala. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc. De aceea trebuie sa citesti cu atentie toate informatiile prezentate pe cutiile sau prospectele acestor produse inainte de folosire, iar daca apar manifestari neplacute trebuie sa te adresezi de urgenta medicului.

Inainte de orice, pentru a atinge o stare optima de sanatate incearca sa adopti un stil de viata pozitiv, activ, cu o alimentatie corespunzatoare si suficiente ore de somn. In acest sens este recomandat sa adopti o dieta alimentara variata si echilibrata, cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. Nu trebuie neglijat nici segmentul activitatilor fizice (cum ar fi mersul de jos sau alergatul). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive si somnul ajuta la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative si lipsa somnului iti pot afecta sanatatea.

Retine ca toate informatiile de ordin medical sunt publicate pe site cu scop informativ si nu pot substitui sfaturile si prescriptiile medicului sau oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folosesti continutul site-ului in scopul auto-diagnosticarii sau auto-tratarii oricaror probleme de sanatate sau boli sau in scopul inlocuirii medicamentelor sau tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Daca ai sau crezi ca ai probleme cu sanatatea sau suferi de orice boala, trebuie sa te adresezi de urgenta medicului.

Informatiile si/sau sfaturile de ordin medical legate de produse sau categorii de produse nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii sau de alte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

CufarulNaturii.ro garanteaza ca produsele comercializate (care sunt nominalizate si prin facturile emise) sunt in concordanta cu standardele de calitate in vigoare.

Prin "Declaratia de conformitate", Societatea declara ca suplimentele alimentare comercializate sunt sigure si respecta conditiile prescrise sau declarate.

Produsele non-alimentare si serviciile comercializate pe CufarulNaturii.ro, beneficiaza de certificate de calitate si garantie, in conformitate cu legislatia in vigoare si cu politicile comerciale ale producatorului sau importatorului.

Evaluari

Adauga sfatul / oprinia ta !

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si

30 alte produse din aceeasi categorie

Meniu

Sus
Compara 0