Ceai Lavanda, 50 grame

Anxiolitic, sedativ, antidepresiv, cicatrizant, adjuvant in anxietate, neliniste, iritabilitate, tensiune psihica, atacuri de panica, depresii, migrene, dureri de cap, insomnie,hipertensiune arteriala, afectiuni cardiace pe fond nervos, rani, arsuri, igiena bucala, acnee, micoze .

Mai multe detalii

6,68 lei

- +

99

Nou

Evaluarea clientilor

Nu exista evaluari
 
Detalii

Descriere
Lavanda (sau levantica) face parte din familia Lamiaceae, fiind un semiarbust peren, ce creste in tufe dese, cu aspect globulos, avand frunze mici, liniar-lanceolate si flori de culoare albastru-violet.
Numele stiintific al plantei ''Lavandula'' deriva din latinescul ''lavare'' care inseamna ''a spala''. In Grecia Antica, Persia si Roma era utilizata ca parfum de baie si antiseptic.
In medicina budista si tibetana se foloseste pentru tratarea psihozelor si a nebuniei, iar in Europa si America se intrebuinteaza pentru combaterea anxietatii si a insomniei.
Originara din zona mediteraneeana, sud-estul Indiei si Africa tropicala, levantica creste astazi spontan sau se cultiva pe suprafete intinse, pentru a fi valorificata in industria cosmetica.

Indicatii
Ceaiul de Lavanda este indicat :
Intern: se utilizeaza ca adjuvant in: anxietate, neliniste, iritabilitate, tensiune psihica, atacuri de panica, depresii, migrene, dureri de cap, insomnie,hipertensiune arteriala, afectiuni cardiace pe fond nervos, dispepsii, tulburari intestinale cu substrat nervos, diaree cauzata de stress, afectiuni respiratorii (raceala, faringita, amigdalita, bronsita), reumatism.
Extern: se utilizeaza ca adjuvant in: rani, arsuri, igiena bucala, acnee, micoze (in special candidoza), combaterea durerilor care apar dupa nastere (dureri perianale), fisuri anale, leucoree, spasme musculare, dureri musculare si osoase, dureri de diferite cauze localizate la nivelul pielii si tesuturilor superficiale, reumatism, dureri articulare in general, poliartrita reumatoida, caderea parului (alopecie), matreata (in acest caz se recomanda asocierea cu cimbru si rozmarin).

Actiuni
Intern: anxiolitic, sedativ, antidepresiv, antispastic, analgezic, hipotensiv, coleretic, diuretic, antimicrobian, antifungic (asupra Candida albicans), antitumoral.
Extern: cicatrizant, antimicrobian, antimicotic (Candida albicans), analgezic, antispastic.

Contraindicatii
Ceaiul de lavanda este contraindicat in sarcina, alaptare, copii mici, alergie la lavanda.

Precautii
Reactii adverse:pot aparea fotosensibilitate si alergii cutanate.

Administrare
Ceaiul de lavanda se administreaza astfel:
Intern: -pulberea – planta se macina fin cu o rasnita electrica.
Se ia o lingurita rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.
Pulberea se tine sub limba timp de 10-15minute, dupa care se inghite cu apa.
-maceratul la rece – se prepara din 2 lingurite cu planta adaugate la 250ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei,  apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol.
In scop terapeutic se beau 3 cani cu macerat pe zi, cu 30minute inainte de mese.
-infuzia – se prepara din 2 lingurite cu planta adaugate la 250ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol.
In scop terapeutic se beau 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 minute inainte de mese.
Extern:
-in plagi, arsuri si acnee se fac spalaturi locale sau se administreaza sub forma de comprese cu macerat sau cu infuzie de planta;
-pentru igiena bucala se fac spalaturi bucale cu maceratul sau cu infuzia de planta;
-in micoze se poate administra sub forma de comprese cu macerat sau cu infuzie de planta, sau cataplasme aplicate local, care se obtin astfel: 2-3 linguri cu pulbere fin macinata se amesteca cu apa calda astfel incat sa formeze o pasta care sa poata fi aplicata extern.
Deasupra se aplica un pansament ocluziv, care sa poata mentine cataplasma la locul afectat minim 3 ore;
-pentru combaterea durerilor care apar dupa nastere (dureri perineale) se fac bai de sezut cu macerat sau cu infuzie de planta timp de 10 zile consecutiv;
-in fisuri anale se fac spalaturi locale sau bai de sezut cu maceratul sau cu infuzia de planta;
-in leucoree se fac spalaturi vaginale cu maceratul sau cu infuzia de planta;
-in spasme musculare, dureri musculare si osoase, dureri de diferite cauze localizate la nivelul pielii si a tesuturilor superficiale, reumatism, dureri articulare si poliartrita reumatoida se administreaza sub forma de cataplasme, care se obtin dupa modul prezentat anterior (in cadrul micozelor), fiind totodata necesara asocierea cu administrarea interna a plantei; -pentru caderea parului (alopecie) si in caz de matreata se clateste parul dupa baie cu maceratul sau cu infuzia de planta.

Ingrediente
Compozitie chimica: ulei volatil (alcatuit din α si β-pinen, camfen, δ-caren, cis si trans-ocimen, geraniol, camfor), acizi triterpenici (ursolic si oleanolic), cumarine (cumarina, herniarina, umbeliferona), furanocumarine (xantotoxina), flavone (luteol), acid rozmarinic, rezine, etc.

 
Info

Important: Citeste cu atentie si in totalitate descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza!

Produsele pe baza de plante, suplimentele alimentare sau alte asemenea produse (denumite generic "produse naturiste") comercializate prin intermediul site-ului CufarulNaturii.ro sunt produse care se elibereaza fara prescriptie medicala. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc. De aceea trebuie sa citesti cu atentie toate informatiile prezentate pe cutiile sau prospectele acestor produse inainte de folosire, iar daca apar manifestari neplacute trebuie sa te adresezi de urgenta medicului.

Inainte de orice, pentru a atinge o stare optima de sanatate incearca sa adopti un stil de viata pozitiv, activ, cu o alimentatie corespunzatoare si suficiente ore de somn. In acest sens este recomandat sa adopti o dieta alimentara variata si echilibrata, cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. Nu trebuie neglijat nici segmentul activitatilor fizice (cum ar fi mersul de jos sau alergatul). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive si somnul ajuta la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative si lipsa somnului iti pot afecta sanatatea.

Retine ca toate informatiile de ordin medical sunt publicate pe site cu scop informativ si nu pot substitui sfaturile si prescriptiile medicului sau oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folosesti continutul site-ului in scopul auto-diagnosticarii sau auto-tratarii oricaror probleme de sanatate sau boli sau in scopul inlocuirii medicamentelor sau tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Daca ai sau crezi ca ai probleme cu sanatatea sau suferi de orice boala, trebuie sa te adresezi de urgenta medicului.

Informatiile si/sau sfaturile de ordin medical legate de produse sau categorii de produse nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii sau de alte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

CufarulNaturii.ro garanteaza ca produsele comercializate (care sunt nominalizate si prin facturile emise) sunt in concordanta cu standardele de calitate in vigoare.

Prin "Declaratia de conformitate", Societatea declara ca suplimentele alimentare comercializate sunt sigure si respecta conditiile prescrise sau declarate.

Produsele non-alimentare si serviciile comercializate pe CufarulNaturii.ro, beneficiaza de certificate de calitate si garantie, in conformitate cu legislatia in vigoare si cu politicile comerciale ale producatorului sau importatorului.

Evaluari

Adauga sfatul / oprinia ta !

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si

30 alte produse din aceeasi categorie

Produse vizualizate

Meniu

Sus
Compara 0