Diabetul si complicatiile sale

Diabetul si complicatiile sale

 

Fiecare dintre noi are in preajma sa cel putin o persoana pe care o stie suferind de diabet sau a carei hiperglicemie atinge cote alarmante pana la suspiciunea de diabet. Diabetul este astazi una dintre cele mai des intalnite boli, dar o boala care corect tratata si cu ajutorul unui stil de viata echilibrat si judicios poate fi tinuta sub control. Din pacate, insa, fara tratament si cu un stil de viata neglijent, fara acces la servicii medicale de specialitate, investigatii periodice si mai ales tratata cu ignoranta, este o boala care poate avea complicatii severe si chiar poate cauza moartea celui care sufera de diabet.

Dintre complicatiile cele mai des intalnite la bolnavii de diabet, cele mai severe sunt cele care afecteaza ochii si vederea (si vorbim aici despre glaucom, cataracta sau retinopatie) si care pot duce pana la orbirea pacientului; complicatiile la nivelul rinichilor care pot ajunge si pana la insuficienta renala acuta; complicatiile la nivelul nervilor care pot insemna chiar si paralizia nervilor cranieni. De asemenea, foarte importante sunt si complicatiile din sfera danturii si a gingiei sau cele care afecteaza pielea si care inseamna infectii fungice foarte dese. Lista de complicatii poate fi mai vasta de atat si difera in principiu de la bolnav la bolnav. Mai mult decat atat, pentru cei care isi neglijeaza boala, o ignora cu desavarsire sau pentru cei care nu isi aplica tratamentul imperios necesar se poate ajunge si pana la complicatii acute foarte severe, intelegand prin asta coma diabetica sau coma hipoglicemica.

Atat calitatea vietii cat si sansele ca durata de viata a unui bolnav de diabet care nu isi intelege conditia si nu intelege ca tratamentul, dieta si stilul de viata echilibrat sunt esentiale, scad fara drept de apel. Tratamentele pe baza de produse naturale s-au dovedit de-a lungul anilor extrem de importante in combaterea sau in ameliorarea foarte multor boli sau afectiuni, diabetul fiind una dintre bolile care raspund la tratamente sau suplimente naturale cum sunt cele disponibile la Cufarulnaturii.ro

 

 

Publicat in 08-06-2019 Articole despre sanatate 0 3756
Etichete: diabet

Adauga un comentariuAdauga un raspuns

Cauta pe blog

Categorii

Ultimele comentarii

Nu exista comentarii

Etichete blog

Produse vizualizate

Nu exista produse vizualizate

Meniu

Sus
Compara 0